Zaměstnají podnikatelé absolventy? - Jouza, L.
Podľa zákona o zamestnanosti v ČR zamestnávateľom, ktorí zabezpečujú absolventom stredných a vysokých škôl v pracovnom pomere odbornú prax alebo zabezpečujú získanie kvalifikácie mladistvým pracovníkom, môžu byť na základe písomnej dohody s príslušným úradom práce plne alebo čiastočne uhradené náklady spojené s touto činnosťou. Určenie pojmu absolventa a spôsob uzavretia pracovnej zmluvy. Výhody pre zamestnávateľa a dohoda medzi zamestnávateľom a úradom práce.