Sedm metrů na nezaměstnanost. Sociální politika. - Polívka, M.
Ďalšie meradlá na posudzovanie nezamestnanosti. Úrad štatistiky práce v USA publikuje od r. 1976 7 rôznych indikátorov nezamestnanosti. Možno nimi sledovať vlastnosti a odlišnosti trhov práce v rôznych krajinách. Definície ukazovateľov. Porovnanie štatistické medzinárodné. Na nezamestnanosť má obrovský vplyv vývoj technológií.