Instabilité des marchés: la couverture des risques par utilisation des instruments financiers. - Claessens, Stijn
Ako rozvojové krajiny môžu znížiť finančné riziká. Krátkodobé a dlhodobé finančné nástroje. Ich glosovanie. Nástroje späté so základnými surovinami. Pôžičky s dvojitými devízami. Prekážky späté s používaním finančných prostriedkov. Perspektívy. Príloha: Chile kryje finančné riziká v dolároch. Stratégia Mexika. (Finances et développement-septemeber 1992.).