Banques et assurances dans les années 90: un paysage en recomposition.
Vzostup poisťovacieho sektora a jeho modernizácia. Výzvy bankového systému. Tarify bankových služieb. Náklady na úver. Problémy s malými a strednými podnikmi. Prispôsobenie sa potrebám a kapacity financovania. Sporenie: limitované inovácie. Lepšia adekvátnosť príjmov v životnom cykle. Strategické finančné prostriedky poisťovacích spoločností a bánk. Trhy: riešenia prispôsobené konsolidácii vlastných fondov. (Commissariat général du Plan: banques, assurances, marchés, Sept. 1992.).