Východiska české měnové politiky v roce 1993. - Pospíšil, J.
Ciele monetárnej politiky po rozdelení čs. meny a zmeny vedúce k rozdeleniu. Faktory ovplyvňujúce ekonomický vývoj ČR v r. 1993 - pokles obchodu medzi ČR a SR, zavedenie nového daňového systému, ukončenie malej privatizácie a výsledky prvej vlny veľkej privatizácie. Stabilizácia českej koruny posilnením devízových rezerv a udržanie devízového kurzu.