Administratívne nástroje mene nepomáhajú. Devalvácia v rôznych súvislostiach. - Vechter, Juraj
Diskusie o devalvácii meny a otázke devízových rezerv NBS. Názory na stanovenie kurzu koruny voči USD. Vnútorná konvertibilita meny. Devízové zdroje (príjmy z tovarových obchodov podnikateľských subjektov, príjmy zo služieb a zo zahraničných investícií) Slovenska a ich nepriaznivý vplyv na devízovú bilanciu. Štandard pre bilanciu (výška aktív 800 mil. USD). Devalvácia v júli 1993 a osud slovenskej koruny. Nesúhlas s administratívnym obmedzovaním devízových výdavkov.