Finančné lobby alebo profesná spoločnosť. Vo svete sú známe len asociácie bánk alebo asociácie poisťovní. - Klimešová, E.
Oproti svetovému trendu vytvárať samostatné asociácie bánk a asociácie poisťovní, ktorých úlohou je zastupovať ich záujmy pri rokovaniach so štátnymi orgánmi a účasť na tvorbe legislatívy, vytvorením slovenskej Asociácie bánk a poisťovní (tvorí ju 8 peňažných ústavov a 2 poisťovne) vzniká nebezpečenstvo vytvorenia finančnej lobby, prípadne uprednostňovanie riešenia úloh iba jednej oblasti na úkor druhej. Problémy v hľadaní medzinárodného partnera.