Jsme venku z lesa. - Vít, J.
Rozhovor s viceguvernérom ČNB. Zmenu menovej politiky v 2. polroku 1993 oznámila ČNB. Prebytok štátneho rozpočtu ČR za 1. polrok. Nárast úverov v podnikovej sfére. Úrokové sadzby sú príliš vysoké vo vzťahu k očakávanej inflácii, preto je potrebné peniaze "zlacniť". Dopyt po peniazoch doteraz prevyšuje ponuku. Reakcia obchodných bánk na zníženie diskontnej sadzby. Mechanizmus pomoci veriteľom bankrotujúcich podnikov, napr. odkúpenie pohľadávok bankrotujúceho podniku Konsolidačnou bankou.