L'indépendance des banques centrales peut-elle faciliter la maitrise de l'inflation? - Castello-Branco, M.
Otázka posilnenia nezávislosti centrálnych bánk pri formulovaní menovej politiky. Argumenty za posilnenie ich nezávislosti. Rozličné názory ekonómov za nezávislú menovú autoritu. Problémy vyvolané potrebou praxe. Zodpovednosť menovej politiky a riešenie konfliktov. Štatutárne ciele centrálnych bánk - zaistenie stability cien. Zodpovednosť a kontrola menovej politiky. Úlohy, zloženie a menovanie vedúcich týchto bánk. Zhrnutie. (Finances et développement, mars 1992.).