Slovenské banky a SWIFT. - Daniš, M.
SWIFT poskytuje bankové služby v oblasti zahraničného platobného styku, bol založený v r. 1973 s cieľom vybudovať a prevádzkovať medzinárodnú počítačovú sieť na prenos správ zahraničného platobného styku a výmenu ďalších finančných informácií. Táto sieť zabezpečuje rýchlu a bezpečnú výmenu uvedených informácií pri dodržaní medzinárodne platných štandardov s relatívne nízkymi telekomunikačnými nákladmi. Napojenie slovenských bánk na túto sieť.