Medziúver na úver je šanca dostať sa rýchlejšie k peniazom. Štátne prémie v stavebnom sporení zostávajú (nateraz) na 40 percentách. - Klimešová, E.
885 mil. Sk určených v štátnom rozpočte v SR na prémie v stavebnom sporení, doteraz v Prvej stavebnej sporiteľní, a.s. uzavretých do 100 tisíc zmlúv s priemerným mesačným vkladom 500 Sk, na ktoré bolo pripísaných ako prémie 220 mil. Sk v r. 1992. Začiatok konkurencie v stavebnom sporení vytvorením Stavebnej sporiteľne VÚB Wüstenrot, ponúkané služby klientom. Poskytovanie medziúverov za komerčných podmienok s nižšími úverovými sadzbami - 6 perc.