Peniaze, ich devalvácia a inflácia. - Petráš, J.
Úloha peňazí v živote spoločnosti. Ich funkcia na vnútornom a zahraničnom trhu. Kolísanie hodnoty peňazí. Charakteristika devalvácie a inflácie a ich vplyv na hospodársky vývoj spoločnosti.