Slovenské peniaze v obehu. Znakom štátnosti je aj vlastná mena. - Klimešová, E.
Výmena federálnych bankoviek a mincí a zavedenie slovenských (pravdepodobne od 8.2.1994). Podrobnejšie o výtvarnom a technickom riešení slovenských mincí a bankoviek, ochrana proti falšovaniu a likvidácia starých peňazí.