Hypotekární úvěr v podnikání. Škola ekonoma. - Klusoň, Václav
Záruka dlhodobého úveru nehnuteľným majetkom je základom hypotekárneho úveru. Hypotekárne záručné listy. Firemné dlhopisy obchodovateľné na finančnom trhu. Výhodnosť HZL je daná výškou jeho emisnej ceny a jeho umiestniteľnosti na trhu. Legislatívne zakotvenie v zákone č. 530/1990 Zb. a obchodným zákonníkom. Úrokové miery a zdanenie. Splácanie hypotekárnych záručných listov. Hľadisko ekonomickej transformácie.