Zinstheorien: Wesen, Inhalt und Einordnung. - Hahn, O.
Podstata úroku v ekonomickej teórii. Charakteristika úroku v "teóriách dlžníka": v kánonickej teórii úroku, v teórii produktívnych faktorov J.B. Saya, teória hraničného úžitku, teória ážia (Böhm-Bawerk) a dynamická teória Schumpetera. "Teórie veriteľa" pri interpretácii úroku: teória abstinencie (Senior, Mill, Marshall), úrok ako cena disponovania s kapitálom (Clark), monopolná teória úroku (Marx) a likviditná teória úroku.