Rizika a šance. - Janáček, Kamil
Ekonomická transformácia a politické zmeny v strednej a východnej Európe. Váhanie a nedostatok rozhodnosti sú jedným z najväčších rizík transformácie. Potreba dosiahnutia a udržiavania sociálneho mieru. Náhrada systému založeného na straníckych a vládnych direktívach štandardným systémom právnych noriem. Vonkajšie riziká a príležitosti. Rozpad RVHP a hospodárska recesia v krajinách OECD nútia rýchlejšie sa prispôsobiť a hľadať nové trhy.