Čína: probudilá ekonomika hrozí přehřátím. Cílem hospodářské reformy je osvobození výrobních sil, říká prof. Yang Naijun, obchodní rada ČLR v ČR. - Ferenc, J.
Prekvapivé zistenie MMF - ekonomika ČĽR je po USA a Japonsku treťou najväčšou na svete. Použité nové kritériá pre posudzovanie národných ekonomík. Prudký hospodársky rast ČĽR sa začal v r. 1978. Politika otvorenej ekonomiky. Ciele hospodárskej reformy. Zahraničné investície. Predpoklad štátnej plánovacej komisie ČĽR o pokračovaní rýchleho rozvoja ekonomiky aj v tomto roku.