Ekonomika zemědělského sektoru v USA. - Doucha, Tomáš
Charakteristika poľnohospodárskeho sektora USA. Štruktúra sektora vytvoreného rodinnými farmami podielnického alebo korporatívneho typu. Základné ekonomické ukazovatele, vymedzenie vykazovacích jednotiek. Koncepcia čistých peňažných príjmov a čistých príjmov fariem. Koncepcia agregovaného čistého zisku (strát). Koncepcia pridanej hodnoty. Sústava národných účtov aplikovaná do poľnohospodárstva. Účet poľnohospodárskej produkcie USA.