Ceny možno zvýšiť len o skutočný vplyv devalvácie.
Znenie metodického pokynu Ministerstva financií SR, ktorým upravuje premietanie vplyvov devalvácie, colných a daňových zmien do cien tovarov a služieb podľa zákona č.526/1990 Zb. o cenách.