Náklady v ekonomickej teórii a účtovníctve. - Grohmann, Stanislav
Rozdielny prístup ekonomickej teórie a účtovníctva k definovaniu explicitných a implicitných nákladov podnikateľských subjektov. Alternatívne náklady, ekonomické náklady z hľadiska ekonomickej teórie, účtovníctvo uprednostňuje historické (nadobúdacie) náklady pri meraní hodnoty tovarov. Význam tohto rozlišovania nákladov pri výpočte čistého ekonomického, účtovného a normálneho zisku. Súkromné a spoločenské náklady, externality. Faktor času a náklady. Fixné a variabilné náklady (celkové, priemerné a hraničné).