L'économie de la drogue et son impact sur le développement. - Fonseca, G.
Veľkosť a charakteristika ekonomiky drog a jej trhu. Nežiadúce efekty na ekonomický rozvoj. Úloha štátu. Metodologické problémy. Od 80. rokov sa čierne diery po drogách v bilanciách národov odhadujú na 17 až 110 mld dolárov, ktoré odvtedy narastali. Produkcia drog vo svete od r. 1986-1990. Americký trh je najväčším. Hlavné trhy hlavných dróg. Ceny v dolároch. Drogy a hospodársky rast - neurčitá realizácia. Ekonomická kríza, superinflácia a drogy v Bolívii, Peru a Kolumbii. (Revue Tiers-Monde 1992, zv.33, č.131.).