Théorie de la parité des pouvoirs d'achat: les difficultés d'une vérification empirique. - Giovannetti, G.
Rozličné definície teórie parity kúpnej sily (PPA). Pôvod rozdielov PPA - analytický prístup. Empirické problémy. Voľba cenového indexu. Bilaterálny a multilaterálny prístup. Problémy simultánnosti. Nedávne testy empirickej právoplatnosti hypotézy PPA. Test premenlivosti reálnych kurzov. Zhrnutie záverov. (Banca Nazionale del Lavoro Quarterly Review 1992, č.180.).