K novele zákona o konkurze a vyrovnaní s nádejou a obavou. - Alexy, Július, 1926-2024
Od 1.6.1993 v platnosti novelizácia zákona č. 328/1991 Zb. o konkurze a vyrovnaní. Prejavy platobnej neschopnosti slovenských podnikov: záväzky nesplatené v dohodnutej lehote, úvery nesplatené v lehote. Prvotná a druhotná platobná neschopnosť. Príčiny vzniku. Dohadovacie konanie - vytvorenie časového priestoru pre dlžníka, aby si svoju nepriaznivú situáciu riešil podnikateľským zámerom. Mechanizmus dohadovacieho konania. Vyhlásenie konkurzu, jeho dôsledky. Nútené vyrovnanie.