Pojistné na sociální zabezpečení po novelizaci od července 1993. - Hejkal, T.
Účasť na poistení a vymeriavací základ. Rozhodné obdobie a spôsob platenia poistného. Penále a pokuty. Nemocenské pre osoby zárobkovo činné. Poistné na sociálne zabezpečenie zahŕňa poistné na dôchodkové zabezpečenie, na nemocenské poistenie a príspevok na štátnu politiku zamestnanosti.