L'origine sociale des étudiants (1960-1990). - Roullin-Lefebvre, V.
Vývoj počtu francúzskych vysokoškolských študentov od r. 1960 za posledných 30 rokov, ktorý sa zvýšil o 300 tis. Sociálne zloženie študentov je veľmi rozličné. Zvýšila sa aj demokratizácia na univerzitách. Vývoj sociálneho pôvodu detí do 16 rokov. Vývoj počtu univerzitných študentov a význam ich sociálnych kategórií. Počet bakalárov v r. 1990 podľa sociálneho pôvodu. Zápis na univerzitu: orientácia študentov v smeroch štúdia. (Ministere de l'Education nationale et de la Culture 1992, č. 39.).