O rozsiahlej privatizácii nemocníc a polikliník sa naďalej neuvažuje. Ako pokračuje privatizácia zdravotníctva. - Drobová, R.
Projekty na privatizáciu v prvej vlne veľkej privatizácie schválené MZ SR. Privatizácia kúpeľov a žriediel (vytvorenie dvanástich akciových spoločností z doterajších 10 kúpeľných subjektov). Privatizácia lekární a ambulancií (prvé formou verejnej súťaže, druhé bezplatným prevodom obciam, verejnou súťažou a priamym predajom). Vznik nových neštátnych zdravotníckych subjektov, niektoré zariadenia ostávajú štátne (nemocnice, polikliniky, ústavy hygieny a epidemiológie, ústavy vedeckovýskumnej základne).