Zemní plyn v roce 1992. Globální energetické problémy. - Ďurica, P.
Hlavnou príčinou malého celosvetového rastu trhovej produkcie zemného plynu v r. 1992 je pokračujúce znižovanie ťažby v krajinách bývalého ZSSR. Celosvetová spotreba zemného plynu. Trh zemného plynu. Podľa vývoja pohybu zemného plynu na svetových trhoch možno i v budúcich rokoch očakávať zvyšovanie jeho exportu (importu). Cenová dostupnosť a snaha o zlepšenie životného prostredia.