ES a pomoc drobnému podnikání.
Podiel malých a stredných podnikov v ekonomike západeurópskych krajín na tvorbe HDP a zamestnanosti. Pomoc ES prostredníctvom stredísk (EuroInfoCenter), podpory výskumu a poradenskej činnosti a transferu technológie v rámci programu SPRINT. Finančná pomoc malým a stredným podnikom. Rôzne formy pomoci - granty, úvery a pomoc orientovaná na určité ciele.