V Německu podporují střední stav.
Politika vlády SRN voči drobnému a strednému podnikaniu. Podmienky pre investície drobných a stredných podnikov v zahraničí. Investovanie firiem v rozvojových krajinách. Drobné a stredné podniky a privatizácia v bývalej NDR. Privatizačná metóda management buy-out.