Niektoré ekonomické a účtovné aspekty dane z pridanej hodnoty. - Nagy, Július
Daň z pridanej hodnoty (DPH) ekonomicko-právna kategória, súčasť novej daňovej sústavy zakotvená v zákone č.222/1992 Zb. v znení zákona č.596/1992 a predmet účtovníctva. Účtovné zobrazenie DPH, fungovanie jej tokov. Analytické účtovanie DPH vo väzbe na syntetiku.