Jaké PC? - Krauskopf, L.
Základnou jednotkou počítača je procesor. Pracuje v tempe privádzaného tzv. hodinového signálu (CLOCK). Mikroprocesory. Popis ich činnosti. Dynamické pamäti (DRAM) a statické pamäti (SRAM). INTEL a PENTIUM. Pri výbere osobného počítača je rozhodujúci účel. Určujúca je aj prenosnosť počítača.