Všetky počítače budú bratia. Svetoví giganti na Slovensku: IBM. - Brunovský, O.
Od 1.1.1993 má firma IBM svoje zastúpenie na Slovensku. Jej vývoj a výkony v posledných 10 rokoch od prvenstva vo výrobe veľkých počítačov, cez uvedenie osobných počítačov na trh, otvorenosť firmy voči ostatným (zapojenie sa do štandardizačných aktivít v PC), výrobu stredných počítačových systémov AS/400 a RISC 6000 s architektúrou POWER. Cesta k superpočítačom, spolupráca firiem IBM, Apple a Motorola.