Veľkí podnikatelia a slabiny japonského výskumu Vedieť a pohotovo poznávať - Koryta, J.
Vynikajúce výsledky japonského aplikovaného výskumu a príčiny nedostatkov v pôvodnom základnom výskume. Laboratóriá japonských firiem v zahraničí. Japonský školský systém. Situácia v oblasti vedy a úradov, ako aj vedy a univerzít. Japonskí laureáti Nobelovej ceny. Podmienky pre zlepšenie situácie základného výskumu v Japonsku.