Vývoj mobility obyvateľstva v priestore Bratislava - Viedeň - Žárska, Elena, 1955-
Vplyv spoločenských zmien na jednotlivé regióny. Zvýšenie pohybu obyvateľstva na hraničných priechodoch so západnými krajinami. Prieskum mobility obyvateľstva uskutočnený EU Bratislava v spolupráci s Hospodárskou univerzitou vo Viedni. Zisťovania mobility obyvateľstva vo viacerých štruktúrach v priestore Bratislava - Viedeň. Výsledky prieskumu.