Regionální politika v Evropě
História vzniku euroregiónov. Regionálna politika Európskeho spoločenstva. Vznik Európskeho fondu pre regionálny rozvoj v r.1975. Financovanie rôznych projektov z fondu. Fungovanie Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu orientácie a garancie pre poľnohospodárstvo. Jednotné zásady hospodárenia s prostriedkami fondov. Vplyv regiónov na rozhodovacie procesy v rámci ES.