Stát a živnostníci Pomůže novela živnostenského zákona podnikatelům? - Veselý, J.
MH ČR pripravilo návrh zásad nového živnostenského zákona, v ktorom je opäť zdôraznené hľadisko štátnej správy. Snaha o liberalizáciu podmienok živnostenského podnikania. K presadzovaniu a ochrane záujmov svojich členov sa zriaďuje Hospodárska komora, ktorá je združením podnikateľov. V zákone jej však nebola vymedzená žiadna právomoc v nadväznosti na živnostenský zákon.