Štátne pokladničné poukážky - cenné papiere s najmenším rizikom Trh krátkodobých štátnych cenných papierov prekonal v SR detské choroby - Andresič, Peter
Štátne pokladničné poukážky (ŠPP) - štátom (zastúpeným ministerstvom financií) vydávané krátkodobé dlžobné úpisy, ktorých účelom je preklenúť časový nesúlad medzi príjmami a výdavkami štátneho rozpočtu. Ich miesto na slovenskom finančnom trhu.