Izrael Malá země s velkým vědeckým a technickým potenciálem
Charakteristika a výkony ekonomiky Izraela v poľnohospodárstve a priemyselnej výrobe. HDP v prepočte na obyvateľa. Štátne financie, mena (šekel ILS), vývoj kurzu. Vývoj štruktúry výdajov na školstvo a obranu. Zahraničný obchod a obchodné styky Izraela s bývalou ČSFR.