Charakteristické znaky začiatkov transformácie Transformačný proces a stratégie rozvoja Slovenska. 1 - Ferianc, J.
Dôsledky chýb v prepočtoch a reformných opatreniach hospodárskej politiky vlády SR. Tri vlny stagflácie ako kontroverzného vzťahu inflácie a recesie. Objasňovanie procesu transformácie ekonomiky na ekonomiky trhové výkonné ako historického bezprecedentného procesu v jednotlivých krajinách sveta. Využitie metód prognózovania, programovania a arzenálu poznania. Riešenie kľúčových úloh rozvoja slovenskej spoločnosti. Vývoj hrubého domáceho produktu a národného dôchodku v Slovenskej ekonomike.