Stagflácia - kontroverzia inflácie a recesie Transformačný proces a stratégie rozvoja Slovenska. 2 - Ferianc, J.
Stav stagflácie vo svete po veľkých cenových šokoch. Následná reštrikčná politika a politika oživenia. Mnohodimenzionálne pôsobenie stagflácie. Dôsledky uplatňovania monetaristickej politiky v krajinách Strednej a Južnej Ameriky. Stav stagflácie v ČR a SR. Východiská zo stagflácie podľa E. Lundberga. Potreba posunu ekonomiky od spontánneho trhu na trh vysokoorganizovaný (SRN a iné západoeurópske krajiny). Možnosť voľby japonskej, tchajwanskej a cesty Južnej Kórey pre slovenskú ekonomiku.