Malí a střední nastupují Výrobní podnik v zahraničním obchodě - Kachlík, Alfons
Zapájanie malých a stredných podnikov do zahraničného obchodu, hľadanie odbytísk v zahraničí, prechod na iné komodity. Rozhodovanie podnikov aký sortiment úspešne vyvážať. Funkcie poradcov v zahraničí pre malých a stredných podnikateľov. Proexportné správanie sa podnikateľov.