Skúsenosti s makroekonomickou stabilizáciou v Latinskej Amerike Inšpirácia, výzva aj varovanie - Izák, Vratislav
Výsledky výskumného projektu Ekonomické skúsenosti Latinskej Ameriky - poučenie pre východnú Európu. Hospodárska politika 70. a 80. rokov, liberalizačné pokusy v tomto období v Latinskej Amerike. Ortodoxné stabilizačné programy. Devízový kurz sko nominálna kotva. Ekonomický rast a nezamestnanosť v r. 1970-1990. Politické aspekty a sociálne náklady.