Ako sa vyhnúť kríze Môže ísť o veľký podnik, malý - ale aj o neziskovú organizáciu - Zajac-Vanka, P.
Použitie Greinerovho diagramu piatich fáz rastu organizácie, pre určenie fázy v ktorej sa organizácia práve nachádza. Popis jednotlivých fáz rastu, krízy vedenia organizácie, východiská a prekonanie krízy. Význam motivácie, delegovanie právomoci. Príčiny rastu byrokracie a jej prekonávanie ďalšími strategickými rozhodnutiami.