Československá námořní plavba: Na novém kurzu - Němec, P.
Československá námořní plavba, a.s. po novembri 1989. Prekonanie recesie. Spolupráca ČNP so SRN. Reštrukturalizácia flotily. Investičné zámery do r. 1995. Stav lodí ČNP k 1.5.1993. Zavedená značka ČNP na svetových moriach Czechoslovak Ocean Shipping.