K problematike prechodných účtov aktív a pasív - Bača, J.
Ekonomická podstata časového rozlíšenia nákladov a výnosov. Náklady budúcich období(preplatky nákladov). Výdaje budúcich období (nedoplatky nákladov). Výnosy budúcich období (preplatky výnosov). Príjmy budúcich období (nedoplatky výnosov). Dohadné účty aktívne a pasívne - 388 a 389.