Právny charakter Európskych spoločenstiev a práva Európskych spoločenstiev - Strážnická, Viera
Problematika právneho charakteru Európskych spoločenstiev a ich právneho systému. Princíp inštitucionálnej rovnováhy medzi orgánmi ES, mechanizmus jeho pôsobenia a delenia kompetencií. Orgány ES. Vzťah práva ES a práva členských štátov.