V Žiline si poriadne vykasali rukávy Projekty na rozvoj Kysúc a Horného Považia - Sotník, Alexander
Pôsobenie regionálnej rozvojovej agentúry v Žliline, ktorá vznikla v rámci programu EC/PHARE pre obnovu a rozvoj okresov Čadca, Žilina a P.Bystrica. Vznik Regionálnej investičnej spoločnosti pre priamu podporu malých a stredných podnikateľov.