Potenciálne ohrozenie poľnohospodárskych pôd Slovenska niektorými degradačnými vplyvmi - Krnáčová, Z.
Znečistenie pôdy a pôdnej prikrývky. Totálna a čiastková deštrukcia. Kontaminácia pôd. Závlahy a odvodnenia.