Parita kupní síly - Walter, J.
Analýza v cenovej oblasti ČR vnútorná a medzinárodná. Konštrukcia a použitie ukazovateľa kúpnej sily meny a jej parity. Ukazovateľ kúpnej sily, slúžiaci ako reálna pomôcka pri medzinárodnom porovnaní a v diferenčnom vyjadrení umožňuje odhaľovať závažné tendencie v tokoch peňazí a tovaru. Parita kúpnej sily ako výsledok pohybu na finančných a tovarových trhoch. Ilustratívny príklad porovnávajúci na určitom vzorku kúpnu silu českej koruny a nemeckej marky.