Zlato slovenského štátu bolo dielom slovenských rúk a zahraničného obchodu - Podolan, J.
Príspevok v rubrike Diskusia. - Autor na štatistických údajoch o ťažbe, spracovaní a výrobe drahých kovov na Slovensku v r.1939-1944, na výsledkoch zbierky na zlatý poklad 1939-1940 a zahraničnom obchode Slovenska v tomto období vyvracia názory historika prof. Mlynárika na slovenský zlatý poklad a hodnotu čistých aktív, ktoré Slovenské prinieslo do obnoveného Československa v r. 1945.